Module: Afvoerwater Monitoring

Wateroverlast beteugelen en onderhoudsnorm halen

Hoe voorkom je dat goten ongemerkt verstopt raken door mos, onkruid en bladeren? CamenAI helpt met extra ‘ogen’ in de straat, in de vorm van camera’s, Je ziet precies waar actie nodig is. Zo kun je op het juiste moment ingrijpen en kosten besparen.

Klimaatverandering leidt steeds vaker tot wateroverlast. Schone straten, goten en putten zijn belangrijk om het water zo goed mogelijk af te voeren. En om te voldoen aan de afgesproken (CROW en NEN) onderhoudsnormen voor de openbare ruimte. Met CamenAI blijf je water en vuil de baas. 

Camerabeelden vergroten efficiëntie

CamenAI plaatst camera’s op bijvoorbeeld vuilniswagens. Tijdens het rijden neemt de camera foto’s van de straten en goten. De camera stuurt de beelden aan het einde van de dag naar CamenAI. Wij anonimiseren de beelden en sturen ze naar jullie terug. Aan de hand van de beelden kun je gericht medewerkers inzetten voor handmatige inspectie, de veegwagen inplannen of de aannemer aansturen die het onderhoud verzorgt. 

Beelden analyseren met AI

Wij kunnen de verzamelde beelden ook voor je analyseren met onze algoritmes. Daarmee nemen we je werk uit handen. En je krijgt, afhankelijk van je wensen, specifieke informatie. Via ons Buitenruimte Dashboard krijg je meer overzicht. Handig als ‘bewijsmateriaal’ naar de raad (‘gewenste onderhoudsniveau’) of om te evalueren met de partij die de openbare ruimte onderhoudt. Met jouw beelden en onze algoritmes krijg je zo meer grip op het voorkomen van wateroverlast. En op het onderhoud van de openbare ruimte.

Voordelen voor jou als klant

  • Gerichte inzet medewerkers en materieel

  • Meer grip op uitvoering onderhoud

  • Kostenbesparing

  • Minder claims door achterstallig onderhoud

  • Blije burgers en politici

CamenAI, the next generation of city management 

Find out more

For additional information please get in touch