Afvoerwater Monitoring

Hoe voorkom je dat goten en kolken ongemerkt verstopt raken door mos, onkruid en bladeren? Camenai helpt met extra ‘ogen’ in de straat, in de vorm van camera’s. Je ziet precies waar actie nodig is. Zo kun je op het juiste moment ingrijpen en kosten besparen.

Wateroverlast beteugelen en de onderhoudsnorm halen

Klimaatverandering leidt steeds vaker tot wateroverlast. Schone straten, goten en putten zijn belangrijk om het water zo goed mogelijk af te voeren en te voldoen aan de afgesproken onderhoudsnormen (zoals CROW en NEN) voor de openbare ruimte. Met Camenai blijf je water en vuil de baas. 

Camerabeelden vergroten efficiëntie

Camenai plaatst camera’s op bijvoorbeeld vuilniswagens of inspectievoertuigen. Tijdens het rijden, neemt de camera foto’s van de straten en goten. De camera stuurt de beelden automatisch naar het Camenai platform. Wij anonimiseren de camerabeelden en maken ze beschikbaar via het Buitenruimte Dashboard. Aan de hand van de camerabeelden kun je gericht medewerkers inzetten voor handmatige inspectie, de veegwagen inplannen of de aannemer aansturen die het onderhoud verzorgt.

Inspectie vanachter je bureau: beelden analyseren met AI

Wij kunnen de verzamelde beelden ook voor je analyseren met onze algoritmes. Daarmee nemen we je werk uit handen. En je krijgt, afhankelijk van je wensen, specifieke informatie. Via ons Buitenruimte Dashboard krijg je meer overzicht. Handig voor het efficiënter plannen van medewerkers en materieel, als ‘bewijsmateriaal’ naar de raad (‘gewenste onderhoudsniveau’) of om te evalueren met de partij die de openbare ruimte onderhoudt. Met jouw beelden en onze algoritmes krijg je zo meer grip op het voorkomen van wateroverlast. En op het onderhoud van de openbare ruimte.

Voordelen voor jou als klant

  • Gerichte inzet specialisten bij veldwerk
  • Meer grip op uitvoering onderhoud
  • Verbeteren biodiversiteit en faunabeheer
  • Efficiënter plannen
  • Datagedreven werken
Bekijk hier alle voorbeelden